Naus i palaus



Durant l’Època Moderna, Barcelona viu un període de constants alts i baixos, tant polítics com econòmics: l’esplendor que suposa la construcció de galeres a les Drassanes Reials per a la batalla de Lepant, la pèrdua de drets i privilegis arran de la derrota de la Guerra de successió, la forta i gairebé immediata recuperació a tots els nivells, conseqüència en part del comerç amb Amèrica... 

El port de Barcelona viu la constant arribada de naus que descarreguen les seves riqueses per construir palaus; però també sorgeixen altres tipus d’habitatges, com els dels mariners i pescadors que es van instal·lar en nous barris com la Barceloneta, o els d’altres ciutadans més pobres que convivien amb els més rics. És, en definitiva, un dels moments de major esplendor i creixement urbà a la façana marítima.
L’itinerari surt de les Drassanes Reials de Barcelona i enfila el Moll de la Fusta, primer port de la Ciutat, entra al carrer Ample per veure alguns palaus, arriba fins al Pla de Palau que havia estat la zona rica de la Ciutat, i s’endinsa pels barris mariners de la Ribera i la Barceloneta. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada